PAPIRIĆ ZA SLUŠKINJU

Salingerova poruka na eBayu za 36.500 eura

15.09.2011 u 15:40

Bionic
Reading

Poruka koju je pokojni američki književnik J.D. Salinger napisao sluškinji 1989. ponuđena je na dražbi preko stranice za internetsku prodaju eBay s početnom cijenom od 36.500 eura, prenosi španjolski list ABC

Aukcija poruke u kojoj autor kultnog romana 'Lovac u žitu' sluškinju moli da 'obavi sve što treba' prije nego što ode na odmor kako se on, dok nje nema, ne bi morao zamarati sitnicama, trajat će do 28. rujna.

'Draga Marija, molim vas da obavite sve što treba prije nego što odete na odmor, jer se ne želim zamarati beznačajnim stvarima. Hvala. J. D. Salinger', stoji u poruci.

Tih nekoliko riječi autora jednoga od klasika američke književnosti na dražbu je stavila tvrtka 'Gallery of History', koja ističe da je riječ o vrlo rijetkom primjeru Salingerove osobne korespondencije, budući da je uvijek bio jako tajnovit i pazio da privatni život drži podalje od očiju javnosti, a posljednji je intervju dao još davne 1980.

'Kao što znaju mnogi kolekcionari, Salinger je bio vrlo tajnovit glede svog osobnog života', ističu iz te aukcijske kuće, koja sve njegove zapise ocjenjuje kao 'rijetke i poželjne'.

Tvrtka ističe da je poruka malo zgužvana ali u dobrom stanju, a na njoj se nalaze piščevi inicijali JDS, sa zadebljanim slovom 'S'.