Kulturmiks NAJVEĆI DO SAD

Weekend Media Festival ugostit će tri tisuće sudionika

Četvrti Weekend Media Festival, koji će se i ove godine održati u Rovinju od 22. do 25. rujna, okupit će više od tri tisuće sudionika, među kojima predstavnike svih važnijih medijskih kuća iz Hrvatske i regije, medijske i komunikacijske stručnjake, marketinške i oglašivačke agencije te brojne novinare, što uz bogati stručni i zabavni program taj festival čini najvećim do sada, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare direktor festivala Tomo Ricov

Istaknuvši da su u programskom i sadržajno-stručnom dijelu festivala uspjeli pokriti gotovo sve medijske i komunikacijske segmente (TV, internet, radio, tisak i druge), Ricov je kazao i da će ove godine imati najveći broj predavača i panelista, oko sto, koji će predstaviti najnovije globalne, regionalne i lokalne medijske trendove.

Izdvojio je da će primjerice o globalnim trendovima i uvijek aktualnoj vezi novina i političara uz ostale govoriti i jedan od najutjecajnijih britanskih novinara James Robinson, koji je radeći u The Guardianu, The Observeru, Google-u i drugdje objavio seriju članaka o Wikileaksu, hakiranju telefona, Robertu Murdochu, pa i nedavnim nemirima u Londonu.

Posebne panel rasprave dotaknut će se i smjera razvoja medija u regiji, dok će se u sklopu lokalnih trendova najviše govoriti o nastaloj fragmentaciji TV tržišta, kako porast broja TV kanala utječe na tržište oglašavanja i sadržaja, fenomenu Dnevnika i općenito redefiniciji medija povezanoj s mobilnim plaćanjem, društvenim mrežama i drugim novim medijima.

Taj stručni dio Festivala sva tri dana pratit će i intenzivan zabavni program u sklopu kojeg će se prikazivati najnoviji domaći i regionalni filmovi te održati niz koncerata.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još