WEEKEND MEDIA FESTIVAL

Medijska revolucija iz američke perspektive

05.09.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Četvrti po redu Weekend Media Festival održat će se od 22. do 25. rujna ove godine u Rovinju, a na dugom popisu predavača ističu se američki televizijski producenti Pete Radovich i Zarko 'Zak' Ivkovic, koji će govoriti o medijskoj revoluciji i njezinim posljedicama na medijsku scenu u SAD-u i Jugoistočnoj Europi

Zarko 'Zak' Ivkovic zadnjih je osam godina izvršni direktor City University of New York Athletic Conference (CUNYAC), koja okuplja stotine sportaša iz 25 sveučilišnih asocijacija. Iza Ivkovica je dvadesetogodišnja televizijska karijera, tijekom koje je za televizijsku mrežu NBC pratio pet Olimpijskih igara, a za svoj rad u Atlanti 1996. također je nagrađen Emmyjem. Ivkovic je rođeni Tuzlak, pet godina je pisao kolumnu o nogometu u dnevnom listu Newsday, a još uvijek aktivno igra za Istria Sport Club u New Yorku.

Pete Radovich je kreativni direktor sportskog programa CBS televizije i dobitnik čak 21 televizijske nagrade Emmy.

Radovich i Ivkovic,
pripremili su zanimljivu usporedbu ovih regija što se najnovijih trendova u medijima tiče. Predavanje 'Amerika vs. Regija' dati će uvid u to kako je živjeti usred najveće revolucije u povijesti medija gdje se način kako gledatelji, slušatelji i čitatelji konzumiraju informacije mijenja gotovo svakodnevno. Regionalni medijski igrači vole se hvaliti kako maksimalno prate svjetske trendove, no je li tome zaista tako, zaključit ćemo kada saznamo kako se to trenutačno radi u SAD-u.

Žustru raspravu svakako će donijeti panel 'Fenomen dnevnika'. Dnevnik, glavna emisija svake javne televizije i važan programski sadržaj onih komercijalnih, najpostojaniji je televizijski format na ovim prostorima koja posljednjih godina doživljava velike promjene. Gledanost, kvaliteta, politička neovisnost, tradicija protiv popularizacije, samo su neke od vrućih tema kojih će se dotaknuti perjanice informativnog programa u Hrvatskoj i regiji.

Weekend 2011. donosi i neke novosti u programu. Hard talk je forma intervjua jedan na jedan, a zanimljivi sugovornik koji dolazi ove godine bez sumnje će popuniti veliku dvoranu Vikend do posljednjeg mjesta.

Više o ovogodišnjem festivalu potražite na www.weekendmediafestival.com.