ZAVIRITE U FOTOALBUME

Kreirajte jedinstvenu 'Foto nostalgiju'

31.08.2011 u 12:22

Bionic
Reading

Muzej starih računala Peek&Poke u Rijeci organizira vrlo zanimljivu akciju te poziva sve građane Lijepe Naše da im se pridruže. Imate vremena dva i pol mjeseca da zavirite u svoje zaboravljene fotoalbume i sami kreirate jedinstvenu izložbu humanitarnog karaktera 'Foto nostalgija'

Smijeha, možda i suza ili smijeha do suza, i svakako nostalgije, pritom neće nedostajati. Potrebno je, naime, pronaći svoje prašnjave i požutjele fotografske albume, izvući pokoju fotografiju iz obiteljskog doma, roditeljskog ili vlastitog radnog mjesta, na kojoj se bar u pozadini vidi stari radio, telefon, televizija, računalo, video, walkman, mobitel ili pak igračka inspirirana tehnologijom, skenirati je i poslati na mail info@peekpoke.hr.

‘Svjedoci smo vremena u kojem se elektronska tehnologija skoro u potpunosti uvukla u društvo, čineći nam životne obveze lakšim, ugodnijim, ali i bržim, stresnijim, i pretvarajući nas pomalo u tehnološko 'roblje'. Tehnološka vremena se mijenjaju, ne više iz godine u godinu, nego iz mjeseca u mjesec. Nemalo puta bili smo svjedoci 'stravične' konstatacije: kako smo mogli bez toga živjeti? Skoro preko noći smo odbacili naše stare analogne foto aparate, prihvatili digitalne i napravili desetke tisuća snimaka. Snimili ih na CD/DVD ili jednostavno pohranili na disk te, u većini slučajeva, zaboravili na njih, kao što smo zaboravili i na dobre, stare, analogne fotoalbume', kazao je Svetozar Nilović Tozo iz Peek&Pokea, koji je osmislio ovu akciju.

Peek&Poke, kao izvorni 'retro' muzej, želi da zajednički obnovimo pogubljena sjećanja, rekonstruiramo trenutke ulaska tehnologije u naše domove i dođemo do zaključka gdje smo pogriješili.

Jesen je, kažu peek&pokeovci, pravo vrijeme za bacanje u more lijepih sjećanja, stoga foto albume u ruke i neka svjetlost skenera obasja vaša kućanstva. Fotke šaljite do 15. studenog, uslijedit će sabiranje prikupljenih i izabiranje najintrigantnijih primjeraka, a zatim i izložba u Peek&Pokeu početkom prosinca, u njihovom, već tradicionalnom Tjednu jabuka. Tri vlasnika najzanimljivijih primjeraka dobit će, naravno, i vrijedne nagrade.

Ulaz u Muzej plaćat će se, kao i dosad, jabukama, a izložba će biti prodajnog karaktera. U mjesecu darivanja prikupljene jabuke i novac obradovat će male pacijente u Dječjoj bolnici Kantrida.