SVI PUTOVI VODE U ROVINJ

Dođite na Weekend Media Festival

30.08.2011 u 16:25

Bionic
Reading

Rujan je mjesec godišnjeg okupljanja domaćih i regionalnih komunikacijskih stručnjaka, a svi putovi vode u Rovinj. Nakon tri godine, objašnjenja nisu potrebna

Od 22. do 25. rujna u starim tvorničkim pogonima TDR-a održava se Weekend Media Festival.

Po provjerenom receptu, četvrto izdanje donosi program u čak tri dvorane, zanimljiva popratna događanja i nezaobilazne partije.

Koliki su zapravo grijesi nedavno ukinutog britanskog tabloida News of the World, koliko je moćan Rupert Murdoch i caruje li svjetskim medijskim prostorom neraskidiva sprega političara i medija, postoji li velik nemar od strane vlade da se pozabavi problematikom medija, samo su neka od pitanja kojima će se na rovinjskoj pozornici baviti James Robinson.

Robinson je medijski urednik u nedjeljnom izdanju The Observera i medijski dopisnik u Guardianu gdje prati medijsku industriju. U britanskom novinarstvu je više od petnaest godina, a njegovu tvrdnju da političari vjeruju da novine imaju moć znatno povećati njihove šanse za pobjedu na izborima bit će zanimljivo primijeniti na aktualnu, predizbornu situaciju u Hrvatskoj.

Od panel diskusija koje se ne smiju propustiti svakako se ističe 'Hrana hrani medije'. Iako kaskajući nekoliko godina za svijetom, trend cooking showova, natjecanja, dokumentarnih emisija i sličnih formata preplavio je sve domaće medije – od tiska, preko TV-a do društvenih mreža.

O tome kako je hrana postala 'najisplativiji' sadržaj za medije te jesmo li ga se zasitili ili smo i dalje gladni, raspravljat će neki od glavnih aktera ovog trenda. Ostatak programa provjerite na www.weekendmediafestival.com