Kulturmiks NAKON 26 GODINA NA IGRAMA

Pogorelić prekinuo koncert zbog kiše

Sitna ljetna kiša koja je oko pola jedan počela padati u Dubrovniku prekinula je povratnički koncert proslavljenog pijanista Ive Pogorelića na Dubrovačkim ljetnim igrama

Dugo iščekivani koncert privukao je brojnu publiku u Knežev dvor. Ipak, počelo je kišiti kada je raspoloženi Pogorelić svirao Nocturno u c-molu Frederica Chopina, u drugom dijelu koncerta. Iako je publika burno pozdravila pijanista, on je zatvorio klavir pa brojni posjetitelji, od kojih su neki na dubrovački koncert putovali i iz inozemstva, nisu čuli završnu točku programa, Lisztovu Sonatu u h-molu.

Na VIP koncertu u Dubrovniku bili su Mersad Berber, Neva Rošić, Tonko Lonza, Ljubiša Samardžić, Mani Gotovac i Doris Šarić Kukuljica.

Pogorelić je na Dubrovačkim ljetnim igrama posljednji put nastupio 1985. godine. Počeo se baviti glazbom sa sedam godina, a obrazovao se u Središnjoj glazbenoj školi na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi. Debitirao je 1981. godine u njujorškom Carnegie Hallu. Postigao je velike uspjehe u prestižnim koncertnim dvoranama diljem svijeta te nastupao s vodećim svjetskim simfonijskim orkestrima poput Berlinske filharmonije te Bostonskog simfonijskog orkestra.

Pogorelić već u srijedu  27. srpnja gostuje u zagrebačkim Klovićevim dvorima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još