Kulturmiks MEGASPEKTAKL

Nakon Ljubljane, Simfonija tisuće u Zagrebu

  • Autor: tportal.hr
  • 4.7.2011 15:34:24
  • 4.7.2011 14:18:15

U Ljubljani je na Kongresnom trgu izvedena Simfonija tisuće, a večeras u Zagrebu slijedi repriza spektakla koji okuplja dva filharmonijska orkestra, više od 900 zborskih pjevača iz Hrvatske i Slovenije

Izvedba u Ljubljani, kao i ona koja slijedi u Zagrebu, održana je u povodu 20 godina neovisnosti Hrvatske i Slovenije, a obilježena je i 140. obljetnica Zagrebačke filharmonije, 310. obljetnica slovenske institucije Academia Philharmonicorum te stota godišnjica smrti Gustava Mahlera čiju Osmu simfoniju izvodi gotovo tisuću umjetnika.

Preko 1.100 izvođača na jednoj pozornici i veliki karizmatični Rus, maestro Valerij Gergijev, zajednički će nastupiti u Simfoniji tisuće bečkog genija Gustava Mahlera.

Nakon Devete simfonije Ludwiga van Beethovena, Osma simfonija - Simfonija tisuće Gustava Mahlera jedno je od bez sumnje najvelebnijih reme kdjela glazbene literature. Zbog velikih izvođačkih snaga, njene se izvedbe bilježe velikim slovima u povijesti glazbe.

Ovaj glazbeni događaj oduševio je Slovence, što možete vidjeti u fotogaleriji, a nema sumnje da će zagrebačka Arena večeras pružiti sličnu atmosferu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još