Kulturmiks SUVREMENI CARAVAGGIO

Obama i Osama kao David i Golijat

  • Autor: S. F.
  • 13.6.2011 15:33:41
  • 13.6.2011 12:29:26

Studentica Sveučilišta Massachusetts naslikala je vlastitu verziju Caravaggiova djela 'David s Golijatovom glavom' prikazavši na njoj lik američkog predsjednika Baracka Obame i ubijenog Osame bin Ladena

Caravaggiovo remek-djelo 'David s Golijatovom glavom' dobilo je i svoju osuvremenjenu verziju za koju je zaslužna studentica povijesti umjetnosti Deja Londoño. Inspiraciju za rad dobila je tijekom predavanja profesorice Monike Schmitter u vrijeme kada je objavljena informacija o smrti Osame bin Ladena. Schmitter je sa studentima podijelila svoju viziju događaja sve usporedivši s radom renesansnog slikara.

Njezinu viziju Londoño je pretočila u djelo koje je ubrzo postalo takozvana 'forwarduša' među njezinim profesorima i širim umjetničkim krugovima, prenosi The Art Newspaper.

Iako je brinula da će djelo bit kritizirano zbog, po njezinu mišljenju, lošeg baratanja Photoshopom, slika je postala iznimno popularna. 'Stavljanje predsjednika u ulogu heroja postalo je svojevrsni kulturološki trend, pa to zabavlja ljude', smatra umjetnica šaljivo dodavši da bi Obama trebao jednostavno objaviti njezinu sliku, umjesto traženih fotografija mrtvog Bin Ladena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još