Kulturmiks SVESTRANA UMJETNICA

P.J. Harvey otkrit će svoje slike i književna djela

  • Autor: S. F.
  • 23.5.2011 15:50:19
  • 23.5.2011 14:07:47

Nakon što je njen posljednji album osvojio odlične glazbene kritike, P.J.Harvey odlučila je dati svoj doprinos i svijetu književnosti i vizualne umjetnosti te će narednih mjeseci predstaviti svoje slike, poeziju i prozu nastale u posljednja dva desetljeća

'Aktivno pišem ne samo pjesme, već i prozu, uglavnom kratke priče', otkrila je engleska kantautorica P.J. Harvey za časopis Spinner. I dok je u posljednjih 20 godina snimila osam solo albuma, dosad nije objavila nijednu zbirku priča, kao ni knjigu poezije.

Manje je poznato da je početke karijere Harvey ostvarila na Umjetničkoj akademiji te se bavila slikarstvom i skulpturom. Nakon što je započela s glazbenom karijerom, vizualna umjetnost ostala je njen hobi. Svakodnevno slika, a u posljednje vrijeme najzanimljivija su joj ulja na platnu.

Potaknuta uspjehom posljednjeg albuma 'Let England Shake', zaključila je da želi dati svoj doprinos i svijetu vizualne umjetnosti te književnosti. Više informacija o njenim radovima bit će dostupno narednih mjeseci.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još