Kulturmiks NAGRADNJAČA

Plava oktava u Lisinskom

  • Autor: tportal.hr
  • 12.5.2011 10:13:44
  • 9.5.2011 15:40:22

Nakon Liszta - Mahler! Prije tjedan dana Zagrebačka filharmonija obilježila je 200 godina od rođenja velikog skladatelja i pijanista Franza Liszta, a već ovoga – u petak, 13. svibnja, u Plavoj oktavi - priprema svečani koncert u počast Gustavu Mahleru! Tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici koji odgovore točno na nagradno pitanje

Čitav svijet prošle je godine obilježio 150 godina od rođenja ovog velikog bečkog majstora, a Zagrebačka filharmonija i ove godine izvodi više Mahlerovih remek-djela kojima obilježava 100. obljetnicu njegove smrti.

Za tu prigodu maestro Saša Britvić sa Zagrebačkim filharmoničarima izvest će 'Adagio' iz nedovršene '10. simfonije', a uz uglednu slovensku mezzosopranisticu, prvakinju Slovenske opere Mirjam Kalin priredit će i izvedbu antologijskog ciklusa 'Pjesme mrtvoj djeci'. Početak večeri rezerviran je, pak, za 'Trostruki koncert' Ludwiga van Beethovena u kojem će se kao solisti predstaviti vrsni ruski glazbenici, članovi Brahms trija, Natalija Rubinstein, Nikolaj Sačenko i Kiril Rodin.

Njihove nastupe kritika opisuje kao blistavi glazbeni fenomen i hvali njihov visoki glazbeni ukus, koliko i golemu energiju kojom nose svoje izvedbe. Pravi su nasljednici velike ruske izvođačke škole, a Beethovenovo ostvarenje pružit će im bez sumnje bezbroj mogućnosti da potvrde superlative koji ih prate. Britvić, Rubinstein, Sačenko, Rodin, Kalin i Zagrebačka filharmonija - blistavi tim za energičnu večer, večer u čast bečkom majstoru - velikom Mahleru - koju ne smijete propustiti.

Dvije ulaznice za koncert osvojila je Vesna Posavac.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još