Erwan Bouroullec

Zvijezda produkt dizajna dolazi u Zagreb

27.06.2011 u 11:25

Bionic
Reading

Zanimljivost za sve ljubitelje dizajna i arhitekture: početkom ljeta Zagreb će posjetiti Erwan Bouroullec, jedan od braće Bouroullec - velikih imena iz svijeta produkt dizajna

U pripremi je prava poslastica za sve ljubitelje dizajna i arhitekture – u Zagreb dolazi Erwan Bouroullec, jedan od braće iz pariškog studija Bouroullec, trenutno vodeće kreativne radionice produkt dizajna u svijetu.

Posjetitelji predavanja koje će se održati u srijedu, 29. lipnja u 19 sati u Kinu Europa u Zagrebu imat će prilike vidjeti prezentaciju potpunog stvaralaštva studija Bouroullec, a dio možete vidjeti i u fotogaleriji tportala.

Braća Ronan i Erwan Bouroullec rade zajedno desetak godina. Njihovu suradnju odlikuje stalni dijalog različitih osobnosti i marljivost kao zajednička osobina. Ipak, njihova najveća prepoznatljivost je individualni pristup svakom korisniku, prepuštajući krajnju definiciju funkcionalnosti proizvoda upravo onome kome je proizvod namijenjen.

Dosad su ih angažirale brojne tvrtke: Vitra, Kvadrat, Magis, Kartell, Issey Miyake, a među zadnjima i proizvođač kupaonskih kolekcija Hansgrohe Axor. Istovremeno, braća Bouroullec kontinuirano surađuju s cijenjenom pariškom Galerie Kreo, što izdvajaju kao vrlo važan dio svog stvaralaštva.

Osim u produkt dizajnu, aktivni su i u arhitekturi, gdje su njihovi najpoznatiji projekti Maison Flottante (Plutajuća kuća) iz 2006, trgovine Camper u Parizu i Kopenhagenu u 2009. te restoran Dos Palillos u Casa Camper Hotelu u Berlinu iz 2010.

Designers of the Year /Salone del Mobile, Grand Prix du Design, New Designer Award i Award for outdoor furniture /International Contemporary Furniture Fair New York, Finn-Juhl Prize, Danish Design Award, Best of the Best Red Dot Design Award – samo su neke od nagrada kojima je nagrađen dizajn braće Bouroullec. Njihovi radovi prisutni su brojnim u muzejima i galerijama širom svijeta.

Rezervirajte svoju besplatnu kartu za ovo zanimljivo predavanje što prije: Arhitekst, tel. 01 3778 177, oris@oris.hr.