HUMANITARNI PROGRAM

Japanska hrana, strip i radionice origamija u MSU

04.05.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Muzej suvremene umjetnosti organizira u srijedu 11. svibnja Dan za Japan, umjetnički humanitarni program za pomoć stradalima u razornom potresu 11. ožujka ove godine. Prihod od ulaznica i prodaje prigodnih predmeta darovat će se japanskom Crvenom križu

Potaknuti djelom slavnog japanskog umjetnika Ona Kaware 'I am still Alive', koje se upravo predstavlja na izložbi 'Za aktivnu umjetnost – Nove tendencije pedeset godina poslije', MSU organizira raznovrstan program namijenjen svim posjetiteljima, bez obzira na dob. Posjetitelji će se moći uključiti u radionicu origamija, manga stripa ili zapjevati na karaokama. Osim toga, u programu će biti i kratka, zanimljiva izlaganja o tradicionalnom i modernom Japanu, o suvremenoj umjetnosti, o književnosti, filmu, pop-kulturi i arhitekturi.

Moći će se kupiti majice s dizajnom 'Origami srce za Japan', kao i knjige o Japanu i stripovi po popularnim cijenama. Japanski specijaliteti bit će dostupni u muzejskom kafiću, a posjetitelje čekaju i razna druga iznenađenja, od prezentacije borilačkih vještina do zajedničke akcije.

Program se odvija pod pokroviteljstvom veleposlanstva Japana.

Cijena ulaznica od 20 kuna uključuje ulaz na izložbu 'Nove tendencije' i sva događanja tog dana od 16 do 22 sata. Sve ostale donacije su dobrodošle.