Kulturmiks EVERLAND

Hotel za jednu noć kao umjetnička instalacija

  • Autor: S. F.
  • 10.3.2009 9:11:10
  • 10.3.2009 8:40:00

Everland je hotel sa samo jednom sobom i kupaonicom, bračnim krevetom i mini barom, no kako je ujedno i umjetnička instalacija, on je pokretan i putuje svijetom

Neobični hotel zajednički je projekt umjetnice Sabine Lang i umjetnika Daniela Baumanna. Prvi put je predstavljen 2002. godine u Švicarskoj, a jedinstvenim ga čini selidba iz jednog grada u drugi. Hotel Everland je dosad bio parkiran na najneobičnijim mjestima, među ostalim, na krovu Muzeja za suvremenu umjetnost u Leipzigu gdje je bio smješten od lipnja 2006. godine sve do rujna 2007, prenosi neatorama.com. 'Potpuno drugačiji' hotel trenutno boravi u Parizu, na krovu muzeja Tokijska palača (Palais de Tokyo) s veličanstvenim pogledom na Eiffelov toranj.

Osim zbog mobilnosti, jedinstven je i zbog bizarnih zahtjeva koji ulaze u cijenu noćenja. Svaki posjetitelj u njemu može provesti najduže jednu noć te je primoran ukrasti hotelski ručnik s izvezenim zlatnim rubom.

Budući da je riječ o zaista jedinstvenom projektu, cijena boravka manja je no što bismo očekivali. Tijekom tjedna noćenje za jednu osobu iznosi 333, dok cijena noćenja vikendom iznosi 444 eura. U iznos je uključen posve opremljen mini bar, doručak u sobu, zbirka glazbenih CD-ova i nezaobilazni 'ukradeni' ručnik. Boravak se može rezervirati putem interneta na stranicama hotela.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još