IMPROVIZACIJA BUĐENJA

Osječki umjetnik živjet će 24 sata na gradskom trgu

31.03.2011 u 15:36

Bionic
Reading

Nemanja Murtić najavio je postavljanje konceptualnog projekta 'Buđenje', a premještanjem dnevnog boravka i kuhinje na osječki trg želi svoje sugrađane uvesti u proljeće i novi ciklus življenja

U nedjelju, 3. travnja od 11 sati do ponedjeljka, 4. travnja u 11 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku autor Nemanja Mutić radi postavku konceptualnog projekta 'Buđenje'.

Umjetnik će postaviti instalaciju dnevnog boravka koja se sastoji od tepiha, kreveta, stola sa stolicama i kućne lampe te male improvizirane kuhinje u kojoj će živjeti i boraviti 24 sata.

'Promatranjem sebe samoga i svega u prirodi što nas okružuje, drveća u parkovima, cvijeća na livadama i drugih prirodnih bogatstava, lako je uvidjeti kako ništa nije konstantno i kako se sve neprestano mijenja. Isto tako shvatio sam kako se sam unutar sebe mijenjam i sagledavam stvari iz nekih novih i drugačijih perspektiva', pojašnjava autor Mutić te dodaje da je cilj ovog performansa ukazati na promjenu i potaknuti nas da započnemo s procesom buđenja.

Instalacija na osječkom trgu neće biti ograđena od publike tako da se ostavlja mogućnost komunikacije i interakcije s ljudima.