Kulturmiks ISPLATIVO KLAUNIRANJE

Cirque du Soleil će u 2011. zaraditi više od milijardu dolara

Najveći cirkus u svijetu, glasoviti Cirque du Soleil sa sjedištem u Montrealu zaradit će u 2011. milijardu dolara, rekao je njegov glavni direktor Daniel Lamarre

Cirque koji je 1984. osnovao Guy Laliberte, gutač vatre, vizionar i čovjek iznimna poslovnog duha, ističe se svojom umjetničkom osebujnošću koja ujedinjuje kazalište, music-hall i ulične predstave.

Laliberte je vlasnik 80 posto udjela tvrtke, a preostalih 20 posto pripada agenciji za trgovinu nekretninama Dubai World.

Cirque du Soleil je u 2010. zaradio 850 milijuna dolara (606 milijuna eura), a u 2011. će premašiti milijardu dolara (713 milijuna eura), ističe Lamarre.

To će ostvariti zahvaljujući trima novim predstavama, među kojima je i ona o Michaelu Jacksonu, koja će se premijerno održati u Montrealu i druga, 'Iris' o povijesti filma, koja će se prikazivati u Los Angelesu.

Premda je rizik velik - priprema svake predstave stoji između 50 i 60 milijuna dolara - Cirque još nikada nije izgubio novac na nekoj predstavi, ističe Lamarre, a isplativost ulaganja kreće se između 25 i 30 posto, ovisno o predstavi.

'To je dobar posao', kaže skromno direktor cirkusa u kojemu je zaposleno 5 000 ljudi iz 49 zemalja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još