Kulturmiks NAGRADNJAČA

Simon Trpčeski u Lisinskom - dobitnik ulaznica

  • Autor: tportal.hr
  • 17.3.2011 9:52:09
  • 15.3.2011 12:33:41

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Luganskog, velikog Indjića i vatrenog Mustonena, na najnovijem koncertu Crvene oktave 18. ožujka gostuje makedonski pijanist - virtuozni Simon Trpčeski! Tportal.hr najbržem čitatelju/čitateljici koji odgovore točno na nagradno pitanje poklanja dvije ulaznice za koncert

O njegovu blještavom glazbenom talentu najbolje govore brojne kritike, a kritičar The New York Timesa piše: 'Progrmio je kroz izljeve dvostrukih oktava brzinom koja briše jasne poteze ruku, bez osjećaja ikakvog napora. A opet, u nježnim lirskim trenucima milovao je fraze, svirajući prirodno, nikad ništa ne forsirajući'. Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom preko trnja do zvijezda kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu – i sija punim sjajem!

U Zagrebu će nastupiti u Drugom klavirskom koncertu Franza Liszta, koji će mu pružiti ne samo mogućnost da dokaže da je istinski virtuoz, nego i da je umjetnik profinjene izražajnosti, tople osobnosti i velike posvećenosti. Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će veliki austrijski maestro Leopold Hager, koji će ovu izuzetnu glazbenu večer otvoriti svježom i poletnom suitom iz baleta Pulcinella Igora Stravinskog, a u drugom dijelu koncerta priredit će izvedbu mediteranski osunčane Talijanske simfonije Felixa Mendelssohna.

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenoj oktavi. Koncert sponzorski podržava Alkaloid Skopje. S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Hagerom i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima Stravinskog i Mendelssohna pozdravljamo proljeće koje nam kuca na vrata. Uživajte u bezbroj glazbenih doživljaja, koje - nema izgovora - ne smijete propustiti.

Dvije ulaznice je osvojila Ružica Ivandić.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još