Kulturmiks SLOBODNE VEZE

Druženje s mladim umjetnicima u galeriji Karas

  • Autor: S. F.
  • 28.2.2011 13:18:49
  • 28.2.2011 11:49:24

S ciljem da intenziviraju dijalog na relaciji umjetnik - kustos – publika u galeriji Karas započinje novi ciklus Slobodne veze koji otvara umjetnica Renata Poljak

Ideja za program javila se iz potrebe da se javnosti približe i predstave domaći suvremeni umjetnici, čija dinamika stvaranja često ne korespondira dinamici izlaganja, barem u ne u domaćim okvirima. 'Želja nam je intenzivno pratiti umjetnost koja upravo nastaje i otvoriti prostor za pluralističke umjetničke, ali i kritičke pozicije', kazali su iz Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Jedan od ciljeva je i potaknuti nove perspektive u analizi recentnih radova mladih umjetnika.

Ciklus je zamišljen kao niz susreta, projekcija, prezentacija i diskusija, a prvi počinje u četvrtak 3.ožujka u 19 sati u galeriji Karas, kada će Renata Poljak govoriti o svom radu.

Vizualna umjetnica rođena 1974. u Splitu najčešće u radovima kombinira fotografiju, neonske instalacije, video i film te autobiografske sekvence, dokumentarnu i fiktivnu formu. Diplomirala je u Splitu 1997. kao profesorica likovne kulture, a postdiplomski studij završila na Likovnoj akademiji École Régionale des Beaux-Arts u Nantesu. Njezini su radovi izlagani u sklopu međunarodnih izložbi i programa, i dobitnica je brojnih nagrada, uključujući nagradu za kratki film Golden Black Box Short Award na berlinskom festivalu Balkan Black Box Festival, i godišnju nagradu Ženskog umjetničkog centra Elektra u Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još