NAGRADNJAČA

Maestro Kazushi Ôno u Lisinskom - dobitnik ulaznica

28.02.2011 u 10:41

Bionic
Reading

Zagrebačka filharmonija s velikim veseljem, a Zagreb s posebnim nestrpljenjem dočekuju jednoga od najfascinantnijih muzičkih umova našega doba, jednog i jedinstvenog maestra Kazushija Ônoa! Maestro će nastupiti 4. ožujka u sklopu Bijele oktave, a tportal.hr poklanja dvije ulaznice najbržem čitatelju/čitateljici

Punih šest godina kao šef dirigent oblikovao je povijest našega br. 1 simfonijskog orkestra - Zagrebačke filharmonije i bio pravi miljenik zagrebačke publike. Nakon Zagreba osvojio je i Karlsruhe, pa Bruxelles, da bi se od 2008. nastanio u Lyonu, gdje je u tamošnjoj operi preuzeo mjesto prvog dirigenta. Posljednje gostovanje u Zagrebu zabilježio je 2004., a danas je i počasni dirigent Tokijske filharmonije.

Pariški Le Figaro tvrdi da je fenomen, a Süddeutsche Zeitung da je čudo. A ukoliko mislite da je posrijedi pretjerivanje, ne propustite koncert u Bijeloj oktavi 4. ožujka na kojem ćete se uvjeriti da je maestro Ôno upravo to!

Večer će otvoriti blještavom uvertirom 'Rimski karneval' Hectora Berlioza, a nastaviti trima scenama iz skladateljeve monumentalne dramatske simfonije 'Romeo i Julija', koja potvrđuje vizionarski duh i genijalnost ovoga prvog među velikim majstorima modernog simfonijskog orkestra. Drugi dio koncerta maestro Ôno rezervirao je za izvedbu Pete simfonije ruskog majstora Sergeja Prokofjeva, himnu slobodnom i sretnom Čovjeku koja je po prvi put izvedena sredinom siječnja 1945. u Velikoj dvorani Moskovskoga konzervatorija, uz topničku kanonadu zbog rata koji se bližio kraju.

Dvije ulaznice osvojila je Dubravka Rajić

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.