SUVREMENA UMJETNOST

Gužva na otvaranju izložbe T-HTnagrada@msu.hr

24.02.2011 u 22:28

Bionic
Reading

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu otvorena je četvrta po redu izložba umjetnika nominiranih za nagradu T-HTnagrada@msu.hr za 2010. godinu

Da se izložba 'T-HTnagrada@msu.hr' profilirala u značajan kulturni događaj i idealno mjesto za razgledavanje recentnih umjetničkih radova suvremene umjetničke scene, pokazala je gužva koja je prilikom otvaranja vladala u MSU-u.
Izložba donosi radove 40 umjetnika prilično različitog umjetničkog izričaja, koji sežu od skulptura, do slika, fotografija, crteža i kolaža.

Pažnju posjetitelja, prilikom večeri otvaranja, najviše je zaokupila interaktivna instalacija 'Panacea' Dee Božice Matasić. U sklopu nje izloženo je pet objekata istih dimenzija koji nazivom i oblikom podsjećaju na izgled goleme kapsule te se u interakciji s posjetiteljima vraćaju u prvobitan položaj. Zanimljive reakcije bile su i na rad 'Lijepa naša domovino' Miljane Babić koja je izložila nekoliko namirnica i proizvoda ukradenih u supermarketima.

Babić je za tportal.hr izjavila kako sama produkcija rada nije bila zahtjevna te da nijednom nije uhvaćena na djelu, što očigledno svjedoči o njezinu talentu za krađu, šaljivo je zaključila.

Ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić potvrdila je da se interes za nagradu povećava svake godine te da ovogodišnji radovi ne zaostaju kvalitetom za prošlogodišnjima.

Među izloženim djelima su radovi Zlatana Vehabovića i Davor Sanvincentija koji su izlagali i na prošlogodišnjim izložbama. Umjetnici pozvani na sudjelovanje od žirija su: Nika Radić, Marijan Molnar, Nemanja Cvijanović, Viktor Popović i Tomo Savić Gecana, a mogu se pogledati samostalne izložbe Sanje Bachrach Krištofić i Maria Krištofića, Ive Ćurić, Livia Rajha, Ane Sladetić, Gorana Škofića i Silvija Vujičića.

Za postav koji je dobio brojne pohvale kako publike tako i samih umjetnika koji izlažu zaslužan je kustos MSU-a Vladimir Čajkovac.

Za razliku od prethodnih, ove godine pobjednika natječaja saznat ćemo 18. ožujka.

Izložba 'T-HTnagrada@msu.hr'