Kulturmiks GLAS NARODA

Dubrovčani tuguju za Pređom

  • Autor: tportal.hr
  • 17.2.2011 20:17:02
  • 17.2.2011 18:25:19

Vijest o smrti glumca Predraga Vušovića posebno je rastužila Dubrovčane koji su gledali odrastanje dragoga Pređe, kao i njegove glumačke početke

Za preminulim Pređom danas tuguju i Dubrovčani. Prisjećaju se njegova odrastanja u tom gradu, kao i njegovih glumačkih početaka. Ivica Prlender, intendant Dubrovačkih ljetnih igara, prisjetio se kako je Predrag Vušović odigrao sve velike uloge tradicionalnog repertoara Dubrovačkih ljetnih igara.
 Pređin dugogodišnji prijatelj i kolega s Glumačke akademije Maro Martinović sa sjetom se prisjetio dragoga prijatelja, ali i prerano otišle glumice Ene Begović. Nada se da će njih dvoje zaigrati nešto na nebu.
Pisac Davor Mojaš Pređu je upoznao na jednoj školskoj priredbi ranih sedamdesetih godina i svjedočio je samim počecima bogate karijere prerano preminulog glumca.Divan čovjek i odličan glumac - tim riječima Dubrovčani opisuju Predraga Vušovića dok izražavaju tugu zbog njegova preranog odlaska. Svi su složni u ocjeni da će Hrvatskoj nedostajati takva glumačka veličina.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još