Kulturmiks DESET ANA

Izložba u kojoj je važno kako se zovete

  • Autor: S. F.
  • 15.2.2011 12:01:10
  • 15.2.2011 9:56:17

Izložba 'Važno je zvati se Ana' koja na jednom mjestu okuplja radove deset umjetnica tog imena otvara se 15. veljače u 19 sati u Galeriji VN u Zagrebu

Da je ono što se izlaže manje važno od uvjeta koji su to izlaganje omogućili, konstatirao je Goran Trbuljak još 70-ih godina prošlog stoljeća. Sličnu misao vodilju imale su i umjetnice okupljene na izložbi 'Važno je zvati se Ana' koje su svele kustoski kriterij tek na ime te time dovele u pitanje poziciju kustosa danas.

'U želji za samoorganizacijom, autorice imena Ana, očito potaknute suvremenim kustoskim praksama, odlučile su se predstaviti na zajedničkoj izložbi bez kustosa koji bi povezao njihove radove u neki metanarativ. 'Prljavi posao' kustosa odradile su same: zadale su si koncept, svjesno banalan i zaključile da sadržaj izloženog djela i nije toliko važan, ako je koncept zadovoljen', zapisano je u najavi izložbe.

Radove izlažu Ana Belošević , Ana Horvat , Ana Hušman, Ana Kadoić, Ana Kolega, Ana Lozica, Ana Mihalić, Ana Opalić, Ana Šerić Kuhinja i Ana Tomljanović. Izložba u Galeriji VN može se razgledati do 28. veljače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još