UMJETNOST I LJUBAV

Besplatno razgledavanje MSU-a uoči Valentinova

09.02.2011 u 11:23

Bionic
Reading

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu uoči Valentinova nudi posjetiteljima koji dođu u paru dvije ulaznice po cijeni jedne, dok svi Valentini i Valentine mogu besplatno razgledati izložbe

Prigodna akcija za zaljubljene održat će se u nedjelju 13. veljače. Osim pogodnosti vezanih uz ulaznice, Muzej daruje i besplatno stručno vodstvo kroz dio postava koji su stvarali umjetnički te ljubavni parovi. 'Privatno i javno umjetničkih parova' moći će se razgledati s početkom u podne uz vodstvo kustosice Radmile Ive Janković.

Među umjetnicima čiji su radovi izloženi u stalnom postavu, nekolicina je autora bila povezana ili je još povezana u zajednice koje nisu samo umjetničke, nego i životne. Umjetnici-parovi često stvaraju i zajedničke radove ili u radovima u prvom licu govore o svojoj privatnosti, sve do radikalnih gesti pretvaranja vlastita vjenčanja u umjetnički čin. U novije doba intimističke ispovijesti nerijetko će zamijeniti posve hladan, depersonalizirani pristup, pa i kada je riječ o odlasku para na zajedničko ljetovanje kao umjetničkom činu.

Neki od njih su Sanja Iveković i Dalibor Martinis, Vlasta Delimar i Željko Jerman, Svetlana Heger i Plamen Dejanov.