Kulturmiks UMJETNOST I LJUBAV

Besplatno razgledavanje MSU-a uoči Valentinova

  • Autor: tportal.hr
  • 9.2.2011 13:31:35
  • 9.2.2011 11:23:15

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu uoči Valentinova nudi posjetiteljima koji dođu u paru dvije ulaznice po cijeni jedne, dok svi Valentini i Valentine mogu besplatno razgledati izložbe

Prigodna akcija za zaljubljene održat će se u nedjelju 13. veljače. Osim pogodnosti vezanih uz ulaznice, Muzej daruje i besplatno stručno vodstvo kroz dio postava koji su stvarali umjetnički te ljubavni parovi. 'Privatno i javno umjetničkih parova' moći će se razgledati s početkom u podne uz vodstvo kustosice Radmile Ive Janković.

Među umjetnicima čiji su radovi izloženi u stalnom postavu, nekolicina je autora bila povezana ili je još povezana u zajednice koje nisu samo umjetničke, nego i životne. Umjetnici-parovi često stvaraju i zajedničke radove ili u radovima u prvom licu govore o svojoj privatnosti, sve do radikalnih gesti pretvaranja vlastita vjenčanja u umjetnički čin. U novije doba intimističke ispovijesti nerijetko će zamijeniti posve hladan, depersonalizirani pristup, pa i kada je riječ o odlasku para na zajedničko ljetovanje kao umjetničkom činu.

Neki od njih su Sanja Iveković i Dalibor Martinis, Vlasta Delimar i Željko Jerman, Svetlana Heger i Plamen Dejanov.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još