Kulturmiks RENOIR VS. CAILLEBOTTE

Muzeji se kladili u rezultat Super Bowla

  • Autor: S. F.
  • 7.2.2011 9:53:45
  • 4.2.2011 15:11:59

U skladu s omiljenim hobijem brojnih ljubitelja sporta, američki muzeji iz Pittsburgha i Milwaukeeja kladili su se u djela iz svojih zbirki čija sudbina sada ovisi o rezultatu Super Bowla

Dan koji većina Amerikanaca s nestrpljenjem očekuje, finale Super Bowla, približava se, a poštujući tradiciju prošlih godina u njemu sudjeluju i muzeji.

Ravnateljica Umjetničkog muzeja Carnegie iz Pittsburgha Lynn Zelevanski i njezin kolega iz Muzeja u Milwaukeeju kladili su se u skupocjena djela iz svojih zbirki iz razdoblja impresionizma čija sudbina sada ovisi o rezultatu utakmice. U ovogodišnjem finalu natječu se momčadi Pittsburgh Steelersa i Green Bay Packersa.

Pobjedi li Green Bay, muzej iz Pittsburgha posudit će 'Kupačice s rakom ' impresionista Pierre-Augustea Renoira muzeju u Milwaukeeju, a bude li rezultat suprotan i sreća se osmjehne Steelersima, Caillebotteovo 'Kupanje na Yerresu' seli se u muzej Carnegie.

Ravnateljica tog muzeja klađenje muzeja smatra zabavnom tradicijom čiji je konačni cilj kulturu približiti publici sa sportskih stadiona.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još