Kulturmiks NAGRADNJAČA

Zagrebačka filharmonija otvara sezonu - dobitnik

  • Autor: tportal.hr
  • 27.1.2011 11:20:48
  • 25.1.2011 11:43:46

Kraljevskim zvukovima iz kajdanke velikog Johanna Sebastiana Bacha Zagrebačka filharmonija započinje kalendarsku godinu u kojoj slavi veliki jubilej, 140 godina od početka djelovanja. U petak, 28. siječnja, u Plavoj oktavi glazbenici Zagrebačke filharmonije dočekuju sjajnog bečkog violinista i dirigenta Ernsta Kovacica. Tportal.hr poklanja jednom čitatelju dvije ulaznice za koncert

Kovacicev violinizam daleko prelazi granice puke tehničke kontrole. Duboko ukorijenjen u bečkoj muzičkoj tradiciji, cijenjen širom Europe i Sjedinjenih Država, on je bez sumnje jedan od najvećih violinista danas (Sunday Times, London). U Zagrebu će muzicirati na raritetnoj Guadagninijevoj violini iz 1754. godine. No njegova golema muzikalnost ne završava na žicama violine - Kovacic je i sve traženiji dirigent, koji je ravnao već mnogim priznatim ansamblima, a nakon Bečkog komornog orkestra, danas je umjetnički voditelj zapaženog komornog orkestra Leopoldinum iz Wrocława u Poljskoj.

U Zagrebu izvodi veličanstveni niz Bachovih remek-djela, počevši 4. Brandenburškim koncertom, BWV 1049 u kojem će mu se pridružiti vrsni flautisti Zagrebačke filharmonije Renata Penezić i Dani Bošnjak. Potom slijedi poznati 2. koncert za violinu, BWV 1042, pa Stavak iz izgubljene kantate, BWV 1045 i naposljetku briljantna 3. suita za orkestar, BWV 1068. Bit će to prava svečanost glazbe i u pravom smislu riječi kraljevski početak nove godine u kojoj nas - kada su Zagrebački filharmoničari i njihova 140. obljetnica u pitanju - očekuje još bezbroj glazbenih doživljaja.

Dvije ulaznice je osvojila Željka Čempuh.

Ulaznice se podižu na štandu PRESS u KD Vatroslava Lisinskog, na dan koncerta od 18 do 19:20h, uz predočenje osobne iskaznice.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još