Kulturmiks PRIGODNA IZLOŽBA

Nagrada Galerije Forum Kuzmi Kovačiću

  • Autor: tportal.hr
  • 19.1.2011 14:14:26
  • 19.1.2011 11:36:14

Svečana dodjela nagrade Galerije Forum za 2010. godinu kiparu Kuzmi Kovačiću održat će se u toj galeriji u četvrtak 20. siječnja

Kovačić je nagrađen za samostalnu izložbu održanu u Galeriji umjetnina u Splitu u veljači 2010. Izložbom je potvrdio da je najizrazitiji predstavnik postmodernističkog poimanja kiparstva i nasljednik suvremenih hrvatskih klasika Kožarića i Ružića. Upravo njegovo djelo nastavlja tu maestralnu liniju suvremene hrvatske skulpture, kako bogatstvom imaginacije i majstorstvom izvedbe, tako i u impresivnoj različitosti materijala koje koristi u svojem stvaralaštvu, stoji u obrazloženju.

Članovi komisije za dodjelu nagrade su Igor Zidić, Stanko Jančić, Eugen Kokot, Tonko Maroević i Milan Bešlić, predsjednik komisije. Nagrada Galerije Forum utemeljena je 2001. godine i dodjeljuje se desetu godinu zaredom.

Prvi dobitnik bio je Edo Murtić, zacijelo jedan od najzaslužnijih utemeljitelja Galerije i njezin dugogodišnji član. Drugi je dobitnik Ivan Lovrenčić, također dugogodišnji član. Nagradu su zatim dobili Vatroslav Kuliš, Miroslav Šutej, Ljubo Ivančić, Joško Eterović, Đuro Seder, Petar Barišić i Boris Bućan.

Izložba skulptura Kuzme Kovačića u povodu dodjele nagrade Galerije Forum ostaje otvorena do 29. siječnja.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još