KONCERTI, IZLOŽBE, PREDSTAVE

Sedmo izdanje Velesajma kulture

17.01.2011 u 10:36

Bionic
Reading

Bogatim programom koji obuhvaća pjesnički susret, koncert i plesne predstave 20. siječnja u Studentskom centru bit će otvoreno sedmo izdanje Velesajma kulture

Program 7. Velesajma kulture otvaraju Pjesnički prvijenci mladih domaćih autora i autorica koje će čitati mlade glumačke nade, s početkom u 17 sati. Nakon lirskog početka na rasporedu je javno slušanje radiodrame '12 point 13 voices and I', prvijenca Radija SC, a u večernjim satima plesna je predstava 'Pola stoljeća sam nevidljiv' i akrobatski plesni performans na svili pod nazivom 'Wanna Play' u foajeu &TD-a. Iz dramskog programa valja izdvojiti i izvedbu grupe GLOP dramskog studija DKD prema motivima iz drama Ivane Sajko, koja će bit odigrana u staklenom izlogu, stavljajući tako gledatelja u poziciju voajera koji promatra život iza staklene stijene (23. siječnja).

Koncerti D' Gumpa, Plana 9 iz Svemira i grupe Dosh Lee na rasporedu su prvog dana, dok su narednih dana na programu nastupi Čudnoređa, Fishy Fisha, Manmachinea, Contracta, DJ Luetiqa& Mad Tigricha i brojnih drugih.

U sklopu Velesajma bit će održane četiri projekcije filmova japanskog novog vala, kao i projekcije filmova studenata Zagrebačkog sveučilišta.

Na Velesajmu bit će održano i kreativno okupljanje Reci više!, jedan je od zanimljivih oblika prezentacije koji se u posljednje vrijeme proširio po svijetu. Unutar koncizne, unaprijed dogovorene i za sve sudionike identične forme niz mladih stručnjaka i kreativaca prezentira svoj rad. Za razliku od sličnih vrsta prezentacije (Ignite, Pecha Kucha), ova naglasak stavlja na mlade autore.

Pojedini programi 7. Velesajma kulture moći će se pratiti i na neprekidnom streamu festivala. Velesajam kulture završava 23. siječnja, a detaljan raspored potražite na službenim stranicama festivala.