Kulturmiks ULAZ BESPLATAN

Koncerti mladih glazbenika u Lisinskom

Zagrebačka filharmonija ugostit će 18. i 21. siječnja najbolje mlade glazbenike sa zagrebačke Muzičke akademije, na zajedničkom nastupu u velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

To je samo jedan od načina na koji Zagrebačka filharmonija prepoznaje, prati i potiče mlade talentirane umjetnike na njihovu putu ususret budućem profesionalnom životu, a posebno je ponosna što u svoju 140. obljetnicu osnutka ulazi s koncertima kojima promovira naše glazbene talente, stoji u najavi koncerata.

Nastupi u velikoj koncertnoj dvorani neprocjenjivo su iskustvo, a nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju i više je od toga, potvrda kvalitete, priznanje za vrsnost i vrijedan podatak u životopisu svakog mladog umjetnika, ističe se.

Nastupit će osmero mladih talenata, skladatelji Tibor Szirovicza i Bianca Ban sa svojim simfonijskim djelima, Marie Spaemann u Schumannovu Koncertu za violončelo, Aljoša Jurinić u Lisztovu 2. klavirskom koncertu, sopranistica Nikolina Pinko u Beethovenovoj ariji 'Ah! Perfido', bas Matija Meić u Mozartovoj ariji 'Rivolgete a lui lo sguardo' te flautistica Ana Batinica i saksofonistica Sara Beriša u koncertima Iberta i Tomasija.

Prvim koncertom ravnat će Alun Francis, a drugim Tomislav Fačini. Koncerti se održavaju pod pokroviteljstvom hrvatskoga predsjednika Ive Josipovića, a ulaz je besplatan.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još