Kulturmiks HNK VARAŽDIN

Sjajni bal u znaku Rossinija

  • Autor: tportal.hr
  • 13.1.2011 9:54:14
  • 13.1.2011 8:00:00

Poklonici klasičnih plesova i zabave u ozračju davno prošlih vremena, usprkos aktualnim prilikama, i ove će se godine okupiti na Sjajnom balu, manifestaciji koju Hrvatsko austrijska kulturna zajednica organizira već 18. put u varaždinskom HNK

Sjajni bal, jedan od brandova Varaždina započet devedesetih, i ove godine održat će se prvi petak u veljači. Bit će u znaku Rossinija, majstora talijanske opere, koji je proveo dio života skladajući u Beču te je bio gurman i sladokusac, što su nam također važne poveznice. Osim u Rossinijevoj glazbi, moći ćemo uživati i u probranim jelima iz kuharice koja sadrži jela koje je smišljao kompozitor, rekla je Ingeborg Jurić, predsjednica Hrvatsko-austrijske kulturne zajednice, dodajući da je Sjajni bal jedina tradicionalna manifestacija ovakve vrste na ovom području Europe koja okuplja goste ne samo iz Hrvatske, nego i Austrije, Mađarske i drugih zemalja.

Uz Varaždinski komorni orkestar, na Sjajnom će balu nastupiti i Big band Bad Gleichenberg pod vodstvom dirigenta Josefa Troppera te uz pratnju vokalne solistice Ulrike Tropper i sopranistica Lidija Horvat, meozzosopranistica Dora Dučakijević te bariton Ronald Žlabur.

U plesnom dijelu nastupit će solisti baleta splitskog HNK, Društvo naša djeca sa menuetom i plesni klub Harmony. Uz njih, bit će i točka varaždinskih Purgara te modna revija dizajnerice Ane Kraš, dok će program voditi Silvija Buczolich, suradnica ORF-a, te ravnatelj koncertne dvorane Lisinski Dražen Siriščević.

Ulaznice za Sjajni bal, čiji je pokrovitelj Grad Varaždin, mogu se od petka kupiti na blagajni HNK Varaždin po cijeni od 300 i 450 kuna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još