NAKON 26 GODINA

Ivo Pogorelić nastupa u Varaždinu

12.01.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Ivo Pogorelić, nakon više od dva desetljeća, nastupit će u Varaždinu gdje će svirati na novom klaviru Steinway vrijednom milijun kuna

Novi glasovir, zbog čije je nabave Varaždinska županija uzela kredit, dobrim dijelom zaslužan je za to da nakon 26 godina poznati pijanist opet dolazi u barokni grad, u varaždinsku Glazbenu školu, koja je postala Nacionalni centar izvrsnosti za glazbu i ples.

'S obzirom na sve uspjehe naše škole tijekom 180 godina, zaslužili smo takav klavir kakvih je još pet u Hrvatskoj. Zahvaljujući njemu, sada nam se otvaraju vrata u vrhunski svijet pijanizma, i to gostovanjem legendarnog pijanista koji je bukiran mjesecima unaprijed u najčuvenijim svjetskim koncertnim dvoranama', rekao je Moreno Vinceković ravnatelj varaždinske Glazbene škole, dodavši da je škola imala sreću što ga je uspjela dobiti s obzirom na rijetkost Pogorelićevih nastupa u Hrvatskoj.

U dvorani Glazbene škole Pogorelić će u subotu, 22. siječnja, s početkom u 19.30 sati izvesti djela Chopina u prvom dijelu te Brahmsa i Ravela u drugom dijelu koncerta.

Premda je to okvirni program, očekuje se da će usred koncerta Pogorelić odsvirati i poneku skladbu iznenađenja. Iako je pijanist poznat i po otkazivanju koncerata, Vinceković se nada da se to neće ovaj put dogoditi te da se neće ponoviti ni slučaj u Salzburgu kada je prekinuo koncert zbog fotografiranja.

Zbog malog kapaciteta dvorane, broj posjetitelja ograničen je na 300.