Kulturmiks STRAHOVI IZ MLADOSTI

Abramović u novom performansu uprizoruje svoju majku

  • Autor: S. F.
  • 5.1.2011 13:00:06
  • 5.1.2011 11:51:46

Svjetski poznata umjetnica Marina Abramović otkrila je nove detalje o velikom performansu koji intenzivno priprema za lipanj 2011.

Performans 'Život i smrt Marine Abramović' bit će premijerno izveden u lipnju 2011. u sklopu Manchester International Festivala te posljednjih mjeseci izaziva velik interes svjetske javnosti.

Abramović je otkrila dosad nepoznate detalje o svojem najnovijem projektu koji će, prema najavama, biti kombinacija kazališta, glazbene umjetnosti i performansa.

'Prilično je lud i originalan. U komadu glumim svoju majku koje sam se oduvijek najviše bojala', kazala je Abramović za The Art Newspaper.

Umjetnica je dodala i da će uprizoriti neke od najzanimljivijih scena iz svog djetinjstva i odrastanja u Beogradu. U projekt su uključeni glumac Willem Dafoe te poznati američki kazališni redatelj i dramski pisac Robert Wilson, koji je u prošlosti ostvario suradnju s brojnim poznatim umjetnicima, među ostalim piscem Williamom S. Burroughsom, kantautorom Tomom Waitsom, pjesnikom Allenom Ginsbergom i glazbenikom Davidom Byrneom.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još