Kulturmiks MEĐUNARODNI NATJEČAJ

Parabureauov kalendar nagrađen za dizajn

  • Autor: Hina
  • 20.2.2009 11:07:20
  • 20.2.2009 10:40:00

Kalendar dizajniran u studiju Parabureau osvojio je drugo mjesto na Međunarodnom dizajnerskom natječaju - International Design Awards '08 (IDA '08) u Los Angelesu u kategoriji profesionalnog grafičkog dizajna

IDA svake godine nagrađuje najbolje dizajnere iz cijelog svijeta, a ove godine u konkurenciji su bili arhitekti, dizajneri interijera, modni, produkt i grafički dizajneri iz više od 50 zemalja. Priznanja će se dodijeliti u svibnju u New Yorku.

Parabureauov kalendar za arhitektonsko-urbanističku tvrtku Urbis72 iz Pule koncipiran je u obliku arhitektonske mape za projekte u kojoj se nalaze nacrti za izradu origamija - tradicionalne japanske kreativne vještine savijanja papira.

Zajedno s ostalim pobjedničkim radovima, Parabureauov kalendar bit će predstavljen i na web stranici www.idesignawards.com i u posebnoj publikaciji IDA08, koja će biti distribuirana muzejima i knjižarama s umjetničkim knjigama u cijelom svijetu.

Osnivači Parabureaua su diplomirani dizajneri Igor Stanišljević i Marko Baus, koji su i dizajnirali kalendar, a sjedište studija je u Zagrebu. Trenutačno rade na brendiranju grada Pule.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još