PRIHVAĆEN PROGRAM ZA 2011.

Ovogodišnja Pula imala rekordnu posjećenost

16.11.2010 u 12:19

Bionic
Reading

Pod predsjedanjem ministra kulture Bože Biškupića, u Ministarstvu kulture održano je Vijeće Festivala igranog filma u Puli

57. festival trajao je šesnaest dana, a u Nacionalnom programu prikazano je 11 filmova, od čega četiri u novoj natjecateljskoj sekciji manjinskih koprodukcija.

Udvostručen je broj gledatelja Međunarodnog programa Europolis-Merdijani na pulskom Kaštelu, a ukupan broj gledatelja dosegao je rekordnih 73.555. Tom broju treba pridodati i 4.003 gledatelja koji su gledali pulske filmove na festivalskim gostovanjima na Dubrovačkim ljetnim igrama, Splitskom ljetu, Riječkim ljetnim noćima, Osječkom ljetu kulture, Sceni Amadeo, Zadru snova i Šibenskom kulturnom ljetu.

Riječ je o najvećem broju gledatelja i festivalskih gostovanja od proglašenja hrvatske neovisnosti. Programsko i financijsko izvješće 57. festivala, koje su podnijeli umjetnički ravnatelj Zlatko Vidačković i ravnateljica Zdenka Višković Vukić, jednoglasno je prihvaćeno.

Nacionalni program 58. festivala igranog filma u Puli održat će se od 16. do 23. srpnja, a Međunarodni program od 9. do 23. srpnja 2011. godine. Vijeće je jednoglasno prihvatilo prijedlog programa i financijskog plana 58. festivala igranog filma u Puli.