FILMSKI OSMIŠLJEN PROGRAM

Otvaranje Pule izravno na HRT-u

15.07.2010 u 13:59

Bionic
Reading

Organizatori Festivala igranog filma u Puli objavili su program svečanog otvaranja Festivala ove subote koji će biti izravno prenošen na HRT-u

Koncepcijski je program otvaranja posve filmski osmišljen, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje Nacionalnog programa 57. festivala igranog filma u Puli vodit će, kao i prošle godine, glumci Dora Fišter i Damir Markovina.

Balet HNK Ivana pl. Zajca izvest će originalnu koreografiju Staše Zurovca na skladbu 'Šetnja kroz mjesto' (Passeggiata in paese) Ennija Morriconea iz filma 'Malena' Giuseppea Tornatorea, uz prvaka Baleta HNK u Zagrebu Georgea Stanciua kao gostujućeg solista.

Talijanski glazbenik Mauro Maur izvest će pak na trubi glavnu temu iz toga filma. Bit će prikazani kolaži kratkih inserata iz filmova u Nacionalnom, Popularnom i Međunarodnom programu Europolis-Meridijani, kao i izjave hrvatskih redatelja, producenata ili glavnih glumaca.

Od ove godine Festival igranog filma u Puli ima svoje prostorije u zgradi Kina Valli, no prijašnjih je godina stanovao u Istarskom narodnom kazalištu. Ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić čestitala je ravnateljici Zdenki Višković-Vukić na festivalskim organizacijskim iskoracima i zaželjela nove, a Istarsko narodno kazalište i dalje će pružati ruku Festivalu igranog filma, i to prvenstveno u slučaju vremenskih nepogoda.

Svečano otvaranje počinje u subotu, 17. srpnja, u 21.30, a Arena će za sve posjetitelje biti otvorena od 20.30. Nakon otvaranja slijede filmovi 'The Show Must Go On' Nevija Marasovića, a potom i 'Samac' Toma Forda.