INTERVJU: NATAŠA DORČIĆ

Sven i ja igramo situaciju koju nikad nismo u stvarnosti

13.07.2010 u 08:10

Bionic
Reading

Na Festivalu igranog filma u Puli bit će premijerno prikazan film mladog režisera Nevia Marasovića 'The Show Must Go On' u kojem glavne uloge igraju bivši supružnici Nataša Dorčić i Sven Medvešek. O radu na filmu, svojoj ulozi živčane novinarke i njenom odnosu s bivšim suprugom te o sjajnom uspjehu svog prošlog filma 'Neka ostane među nama' nagrađenog u Karlovym Varyma za tportal.hr govori Nataša Dorčić

S Natašom Dorčić razgovarali smo dan uoči odlaska u Češku na filmski festival u Karlovym Varyma gdje je s Rajkom Grlićem i ostatkom ekipe filma 'Neka ostane među nama' predstavljala film koji je u Hrvatskoj prošlih mjeseci podizao dosta prašine. U Karlovym Varyma nagrađen je dvjema nagradama, a kako će proći u konkurenciji pulskog festivala, znat ćemo uskoro.

U Pulu Nataša Dorčić odlazi predstaviti i svoj drugi film koji će tamo biti premijerno prikazan, debitantski rad mladog Nevia Marasovića u kojem je glumila bez honorara naprosto očarana energijom mladog režisera. Dodijeljena joj je uloga živčane novinarke, a glumi bivšu suprugu producenta reality showa kojeg tumači Sven Mevešek. Nataša i Sven zajedno su glumili i u 'Mondu Bobu', a za najnoviji film kaže da im je dao priliku glumiti sve ono što u životu nikad nisu.

'Uvijek mi daju glumiti naivne cure, patnice, a zapravo volim igrati negativke. To mi je fora, volim vikati, volim glasno gestikulirati, volim živčane uloge i mislim da mi te uloge dobro leže radi moje naivne face. Došlo je do momenta u hrvatskoj kinematografiji da Nataša Dorčić dobije ulogu koja joj paše', kazala je u intervjuu Dorčić. Govoreći o glumi s bivšim suprugom, a i u filmu imaju uloge bivših supružnika, pojasnila je kako su, prihvaćajući rad na Marasovićevom filmu, oboje zaključili kako dobivaju priliku glumiti ono što nisu u stvarnom životu – svađu i psovke, urlanje i prepucavanje preko vlastitog djeteta. 'Mi smo se s ljubavlju rastali', zaključila je.

POGLEDAJTE INTERVJU U CIJELOSTI: