DOFURAJ SVOJ FILM

'Radnička klasa' i 'Korak' najbolji amaterski filmovi Pule

23.07.2009 u 14:02

Bionic
Reading

Luka Kivela pobijedio je svojim kratkim amaterskim filmom 'Radnička klasa' na natječaju doFuraj svoj film! Tročlani žiri odabrao je njegov film među 36 prijavljenih na ovogodišnji natječaj. T-com-ovu nagradu publike dobio je David Bagarić za film 'Korak', a nagrađen je još i Berislav Schejbal za film film 'Agneza se kupa', radi kojeg je žiri ove godine stvorio novu kategoriju 'superamater'

Natječaj za najbolji kratki amaterski film 640x480 max održan je šestu godinu zaredom u okviru Festivala igranog filma u Puli, a o najboljima su odlučivali stručni ocjenjivački sud i publika, odnosno posjetitelji internetskih stranica pulafilmfestival.hr i max.tportal.hr.

 

 

Tročlani žiri u sastavu Jakov Kosanović, filmski kritičar i novinar Slobodne Dalmacije, Zoran Stajčić, urednik rubrike Showbizz na portalu Dnevnik.hr i video umjetnik Matija Debeljuh najuspješnijim su proglasili film 'Radnička klasa' Splićanina Luke Kivele.

'Film Radnička klasa najcjelovitiji je uradak u ovogodišnjoj konkurenciji šestog po redu natječaja doFuraj svoj film!. U pet minuta koliko film traje na zanimljiv način je ocrtan duh mladih splitskih entuzijasta ili je možda najbolje upotrijebiti riječi pri opisu navedenog uratka 'umjetnost zdravog đira'', rekao je Zoran Stajčić iz žirija.

'Pobić od realnosti koji put možemo samo u mislima' ideja je nagrađenog filma 'Radnička klasa'. Film govori o mladiću koji se bavi boulderingom (penjanjem uz stijenu bez sigurnosnog konopa), no koji zbog posla svoj omiljeni sport prakticira u mislima. Stihove socijalno angažirane pjesme u filmu potpisuje Šime Malenica

Luki Kiveli T-Com kao partner Festivala dodijelit će nagradu koju čine LCD televizor LG 37 LH 3000, te godinu dana MAXtv-a bez naplate mjesečne naknade.

David Bagarić za nagrađeni film Korak dobit će godinu dana MAXtv-a bez naplate mjesečne naknade i prigodan promotivni poklon. Bagarićev film većinom glasova odabrali su čitatelji tportala i gledatelji MaxZone na kojoj su emitirani filmovi svih kandidata.



Sve filmove koji su bili u konkurenciji i dalje možete gledati na MaxZoni.