KulTurist

NOVI SAD - BRIONI

Pet predstava Kazališta Ulysses na Sterijinu pozorju

Na ovogodišnjem 54. Sterijinu pozorju, koje se u Novom Sadu održava od 23. svibnja do 5. lipnja, Kazalište Ulysses gostovat će izvan konkurencije festivala s čak pet svojih predstava.

Ovaj svojevrsni festival unutar festivala, koji su organizatori Sterijina pozorja nazvali "Kulturni most Novi Sad - Brioni", započinje izvedbom "Kralja Leara" u režiji Lenke Udovički s Radom Šerbedžijom u naslovnoj ulozi, izvijestilo je danas Kazalište Ulysses.

"Kralj Lear" će se 30. svibnja igrati na Petrovaradinskoj tvrđavi, što je prvo gostovanje te predstave izvan matične pozornice na malobrijunskoj tvrđavi Minor, gdje se igra već devet godina.

Na gradskoj plaži "Štrand" Rade Šerbedžija odigrat će 1. lipnja monodramu "Moj obračun s njima", a 2. lipnja na istoj pozornici slijedi izvedba "Balada Petrice Kerempuha" u režiji Darka Rundeka i Rade Šerbedžije.

Prošlogodišnja premijerna predstava redateljice Lenke Udovički, "Romeo i Julija '68", bit će izvedena 4. lipnja u Pozorištu mladih, a višestruko nagrađivana "Pijana noć 1918." igra se 5. lipnja u na Sceni Pera Dobrinović, na svečanom zatvaranju festivala.

Osim ovih pet hrvatskih predstava, od kojih su čak tri naslovi Miroslava Krleže, na Sterijinu pozorju gostuje još jedna predstava iz Hrvatske - "Turbofolk" u režiji Olivera Frljića Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
Sve o temi: Ulysses | kulturist

Video

 | Još videa
Anketa  
Koji vam je najdraži i najzanimljiviji festival?