Književnost NAGRADNJAČA

Tko je osvojio knjigu 'Puki nacionale'

  • Autor: tportal.hr
  • 29.11.2010 13:44:05
  • 22.11.2010 11:21:24

23. studenoga u knjižnici i čitaonici Bogdan Ogrizović bit će predstavljena dugo očekivana biografija o Ivi Pukaniću 'Puki nacionale' autora Dražena Stjepandića, a u izdanju V.B.Z.-a. Tom prigodom tportal.hr poklanja svojim čitateljima tri primjerka knjige

Knjiga 'Puki nacionale' Dražena Stjepandića, dugogodišnjeg novinara koji je od devedesetih godina pisao u mnogim domaćim novinama i listovima (Globus, Nacional, Arena), predstavlja rezultat žurnalističkog istraživanja i napor da se opiše život glasovitog hrvatskog novinara Ive Pukanića koji je poginuo kao žrtva atentata pred ulazom u redakciju Nacionala, tjednika što ga je sam pokrenuo. U nastojanju da dâ što objektivniju sliku Pukanićeva života od rane mladosti do tragičnog svršetka, Stjepandić je razgovarao s brojnim sugovornicima – rodbinom, poznanicima, suradnicima i poznavatelji Pukanićeva rada i života: Stipom Mesićem, Ninoslavom Pavićem, Zdravkom Mamićem, Jasenkom Hourom, Miroslavom Lilićem, Stephenom Lupinom, Denisom Kuljišem, Perom Zlatarom, Tomislavom Židakom, Nevenom i Zdeslavom Baračem, Žarkom Puhovskim i mnogim drugima.

Povezanost kriminala i politike u Hrvatskoj, na cijelom Balkanu i šire odavno je prerasla meku varijantu. Prevelik novac od šverca, korupcije, ucjena i krvavih zločina doveli su do gangsterskog i mafijaškog udruživanja u kojem čak i ubojstvo postaje pravilo u međusobnim odnosima. O svemu tom Pukanić je mnogo znao. Stjepandićeva knjiga rekonstruira Pukanićev život, ali dramatično zastaje na posljednjoj točki i djeluje kao osuda – suđenje Pukanićevim ubojicama nije razotkrilo naručitelje ubojstva, a to je znak da iza tog atentat stoji netko vrlo moćan. Zasad ostaju samo teorije.


Knjigu su osvojili:

Andrea Knajter
Gordana Lončar
Krešimir Mirosavljević


Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još