Književnost ELEKTRONIČKE KNJIGE

Besplatni Pogačar i Roklicer na DPKM

  • Autor: M. P.
  • 16.2.2009 10:50:57
  • 16.2.2009 10:15:17

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige nagrađivanu zbirku poezije 'Pijavice nad Santa Cruzom' Marka Pogačara i zbirku kratkih proza 'Kako se ubiti' Roberta Roklicera

Trenutno su na mrežnim stranicama projekta Besplatne elektroničke knjige dostupna 94 naslova.

Marko Pogačar poeziju, kritiku i esejistiku objavljuje u domaćoj i stranoj periodici te na 3. programu Hrvatskog radija. Urednik je u Zarezu i član redakcije Quoruma. Objavio je dvije knjige pjesama, 'Pijavice nad Santa Cruzom' (AGM, 2006), nagrađenu Kvirinom i na natječaju AGM-a i Vijenca, te 'Poslanice običnim ljudima' (Algoritam, 2007). Poezija mu je prevođena na desetak jezika. Svira bubnjeve u post punk bendu Death Disco.

Robert Roklicer od 1995. do 2000. godine radio je u novinarstvu. U tom periodu mnoge njegove eseje i književne kritike prenose eminentne tiskovine diljem svijeta. Povremeno radi kao scenarist u Dramskom programu Hrvatske televizije i Jadran filmu. Profesionalno je glumio u dva cjelovečernja igrana filma, u 'Sigurnoj kući' i 'Živima i mrtvima', filmu nagrađenom s osam Zlatnih arena, prema scenariju Josipa Mlakića i u režiji Kristijana Milića. Objavio je dvije knjige pjesama 'Underground' i 'O čemu pričaš' te knjige kratkih priča 'Oprosti, a i ne moraš' i 'Kako se ubiti'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još