Književnost NAGRADNJAČA

Dobitnici knjige 'Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu'

  • Autor: tportal.hr
  • 24.11.2010 13:38:34
  • 17.11.2010 10:10:22

Knjiga autora Marka Blakea 'Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu' predstavlja putovanje od školskog dvorišta do velike slave i to na ljudski i realan način sa puno veselja, boli, uspona i padova sjajnih ostvarenja. Tportal.hr svojim čitateljima poklanja bookmarke i dva primjerka ove izvrsne knjige

Autor knjige Mark Blake bio je pomoćnik urednika legendarnog magazina Q te je napisao knjigu baziranu na intervjuima s članovima banda, prijateljima grupe, tehničarima koji su im pomagali na koncertima, glazbenicima koji su svirali u njihovo vrijeme, cimerima i prijateljima iz fakultetskih dana.

'Uživao sam raditi intervjue sa svim članovima grupe i svaki od njih je potpuno drukčiji. Roger Waters je odličan sugovornik, vrlo je strastven i otvoren… Poslao sam knjige svim članovima grupe. Jedino sam dobio povratnu informaciju od Davida Gilmoura kad sam ga intervjuirao za jedan magazin. Bio je iznenađujuće pun komplimenata', izjavio je autor.

Knjiga prati razvoj banda od početnih psihodeličnih londonskih dana do stadionskih grandioznih koncerata te inovativnih, posebnih i revolucionarnih albuma. No knjiga je i više od glazbe. Naime, pisac se bavio temama zbog kojih možemo bolje razumjeti glazbu i približiti se samom životu banda i njegovih članova.

Vodi nas i kroz teško razdoblje benda vezano uz psihičku bolest Syda Barretta, njegovu izolaciju od benda i smrt 2006. godine.

Knjigu su osvojili:

Damir Berlančić
Ksenija Jukić-Trputac


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još