Književnost ZAVRŠEN U NEDJELJU

Interliber posjetilo oko sto tisuća ljudi

Tridesettreći međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber, na kojemu je tijekom pet sajamskih dana u 5. i 6. paviljonu Zagrebačkog velesajma (ZV) knjige izlagalo 250 domaćih i stranih nakladnika, završen je večeras

Voditelj projekta Zoran Ušurić izjavio je kako je zadovoljan organizacijom i održavanjem ovogodišnjeg Interlibera. 'Ponuda knjiga ove godine bila je izuzetna', rekao je Ušurić koji procjenjuje da je međunarodni sajam knjiga i učila, Interliber, posjetilo oko 100 tisuća ljudi.

Na Interliberu svoje su knjige izlagali nakladnici iz Austrije, BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Srbije, Velike Britanije i Sjeverne Irske te Hrvatske. Veći hrvatski izdavači zadovoljni su prodajom knjiga na Sajmu, koji je i ove godine, uz besplatan ulaz, nudio sniženja i veća od 80 posto.

Također, održane su brojne prezentacije knjiga, nastupi pisaca i nakladnika te niz stručnih i popratnih događanja.

Prodavači na štandu izdavačke kuće 'Profil' prodaju ocjenjuju sjajnom, a među najbolje prodavanim naslovima izdvajaju svjetski bestseler 'Puhač stakla s Murana' Marine Fiorato, koja je prodana do posljednjeg primjerka.

Također odlično su se prodavali knjigu 'Otok' Victore Hislop, djela irkinje Cecilie Ahern i ostale knjige koja su se nudile po popularnim cijenama od 39 kuna. Izdvajaju i nagrađivani 'Hotel Zagorje' Ivane Simić Bodrožić te 'SMS eseje' Viktora Žmegača.

Prodajom su zadovoljni i u V.B.Z.-u te u izdavačkoj kući 'Ljevak' čiji prodavači procjenjuju da je ove godine prodano duplo više knjiga nego lani.

Školska knjiga je također nudila sniženja i do 60 posto, prodaja je bolja nego 2009., a među traženijim naslovima izdvajaju novi 'Hrvatski pravopis' Babić-Moguš.

Prodajom je išla i na štandu 'Znanja' a među 'hit' knjigama koje su se najbolje prodavale izdvajaju 'Sofijin svijet', 'Crvendać' Jo Nesboa te 'Jedan dan' Davida Nichollsa.

Interliber se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još