Književnost SPORNO MJESTO POKOPA

Bandić i Biškupić ne poštuju zadnju želju Vesne Parun

  • Autor: tportal.hr
  • 25.10.2010 15:40:01
  • 25.10.2010 14:58:59

U povodu smrti Vesne Parun, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i ministar kulture Božo Biškupić razgovarali su o mjestu njezina pokopa

Božo Biškupić i Milan Bandić razgovarali su o posljednjem počivalištu poznate pjesnikinje te je predloženo da bude sahranjena u Aleji velikana na Mirogoju, kako bi se i na taj način odala počast pjesnikinji koja je obilježila hrvatsku kulturu dvadesetog stoljeća, priopćio je Ured gradonačelnika.

Međutim, Večernji list piše da je Vesna Parun zaželjela posljednji počinak u Grohotama na otoku Šolti gdje se nalazi obiteljska grobnica njezine majke Antice Mateljan Andreis, a to je potvrdio i načelnik Šolte Nikola Cecić Karuzić koji je lani razgovarao s Parun. 'Obiteljska grobnica Vesnine obitelji po majčinoj liniji nalazi se na starom groblju koje je zatvoreno već trideset godina, ali mislim da bi se mogao organizirati pokop na njemu', rekao je načelnik Večernjem listu.

'Točno je da sam osobno prošle godine razgovarao s pjesnikinjom Vesnom Parun o njezinu posljednjem počivalištu u Grohotama na Šolti', potvrdio nam je načelnik Općine Šolta Nikola Cecić Karuzić. Vesnina majka Antica Mateljan-Andreis rođena je Šoltanka i na starom groblju u Grohotama postoji obiteljska grobnica obitelji Mateljan-Andreis.

Vesna je u brojnim prilikama spominjala želju da joj grob bude baš na Šolti, uz koju su je vezale lijepe uspomene, o čemu je bio informiran i predsjednik Republike Ivo Josipović.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još