PROJEKT BOOKSE I CELEBERA

Kolaboracijski roman dobio svoju zadnju autoricu

22.10.2010 u 12:07

Bionic
Reading

Studentica Dorja Habazin pobjednica je Booksinog i Celeberovog natječaja za kratku priču, a pobjeda joj donosi književnu stipendiju i dovršavanje romana koji zajedno piše sedam autora

Književni klub Booksa i izdavačka kuća Celeber pokrenuli su projekt pisanja romana u kojem su sudjelovali Celeberovi autori Daniel Bele, Ivana Gudelj, Predrag Vrabec, Dario Šarec, Andrija Škare i Luka Marić.

Projekt 'Sedam' osmislili su urednik Ivo Caput i Daniel Bele. Paralelno s pisanjem šest autora, raspisan je natječaj za kratku priču, koji je pobjedniku osiguravao dovršavanje romana. Prema pisanju portala Booksa.hr, žiri natječaja najboljom je proglasio priču Dorje Habazin, koja se prijavila pod pseudonimom Robert Bruch.

Ivo Caput izjavio je da je cilj projekta ostvaren te da je promovirano novo ime na hrvatskoj književnoj sceni. Studentica polonistike i bibliotekarstva, 23-godišnja Dorja, tako će dovršiti priču koju su autori zaustavili ulaskom protagonista u gay bar.

Knjiga 'Sedam' trebala bi izaći iz tiska krajem studenoga, kad će u Booksi biti organizirana i prigodna promocija. Knjiga će koštati 59 kuna jer su se svi uključeni u ovaj projekt odrekli svojih honorara, a zarađen novac bit će uplaćen pobjednici natječaja kao književna stipendija.