Književnost MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Petak je dan za čitanje pod krošnjom

  • Autor: tportal.hr
  • 20.10.2010 16:19:43
  • 20.10.2010 15:08:47

Širom Hrvatske ovog petka od 18 do 24 sata bit će organizirano čitanje pod krošnjama, i to s namjerom popularizacije knjige i čitanja

Manifestacija Mjesec hrvatske knjige koja traje od 15. listopada do 15. studenog posvećena je Međunarodnoj godini biološke raznolikosti te će se kroz niz programa i akcija na nacionalnoj i lokalnoj razini isticati važnost očuvanja ekosustava.

Knjižnice će organizirati izložbe i predavanja o važnosti očuvanja biološke raznolikosti i održivog razvoja, te brojna druga prigodna događanja kojima će se predstaviti prirodno bogatstvo i raznolikost Hrvatske.

S ciljem popularizacije čitanja i knjige, knjižnice u Belišću, Bjelovaru, Borovom naselju, Čakovcu, Čazmi, Donjim Kukuruzarima, Đurđevcu, Garešnici, Gornjoj Rijeci, Grohotama na Šolti, Hrvatskoj Kostajnici, Korčuli, Kostreni, Križu, Križevcima, Kutini, Labinu, Lipovljanima, Majuru, Novskoj, Ogulinu, Ozlju, Orebiću, Pazinu, Petrinji, Puli, Slavonskom Brodu, Solinu, Sotinu, Splitu, Sutivanu na Braču, Svetom Ivanu Zelini, Valpovu, Vinkovcima, Vojniću, Vukovaru, Zagrebu i Županji, u suradnji s lokalnim piscima i nakladnicima, školama i udrugama organiziraju javna čitanja pod zajedničkim nazivom 'Čitajmo pod krošnjama'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još