DIZAJN I ILUSTRACIJE

Odabrani finalisti nagrade Lica knjige

18.10.2010 u 08:30

Bionic
Reading

Odabrani su finalisti nagrade za najbolji grafički dizajn i ilustraciju knjiga - Lica knjige u 2009/10. godini, a pobjednici u svakoj od kategorija bit će objavljeni 27. listopada u 18. sati u Galeriji Vladimira Nazora

Nagrada za najbolji grafički dizajn i ilustraciju knjiga dodjeljuje se već treću godinu zaredom pod stručnim pokroviteljstvom ULUPUH-a u četiri kategorije (najbolje grafički oblikovana knjiga u cjelini, najbolje grafički oblikovan ovitak, najbolje ilustrirana knjiga u cjelini i najbolje ilustrirana naslovnica).

Finalisti nagrade za najbolje grafičko oblikovanje knjige u cjelini su Luka Juras i 'Arhitecture Between Verbal And Visual', 'Ljudožder vegetarijanac' studia GATO, 'Umjetnost za djecu' za koju je ilustracije potpisuje Danijel Srdarev, a autor rada je Bilić_Muller studio, 'Izabrana djela Gorana Tribusona' autora Marka Jovanovca, 'Sigurnost' autora Ivana Klisurića.

U utrci za najbolje grafičko oblikovanje ovitka su 'Kako živi Antuntun' Tomislava Torjanaca, 'Arhitektura i druge umjetnosti' Nade Dogan, '50. međunarodni dječji festival Šibenik- Hrvatska' Danijela Srdareva, 'Profil multimedija' kreativne farme KO:KE, 'Arhitecture Between Verbal And Visual' Luke Jurasa.

Za najbolju ilustraciju knjige u cjelini nominirani su 'Veseli zemljopis' Zvonimira Baloga, 'Čudesna kuharica Lize Brljize' Sonje Zubović i Marijane Jelić, 'Čudovišta u muzeju' Stanislava Marijanovića, 'Školice za tratinčicu' Tomislava Zlatića, 'Priča o Vilmi Špigl' Dražena Jerabek.

Finalisti nagrade za najbolju ilustraciju naslovnice su 'Čudovišta u muzeju' Stanislava Marjanovića, 'Kako živi Antuntun' Tomislava Torjanaca, 'Mali Mo' i 'Noina mačka' Ivane Guljašević, 'Školice za tratinčicu' Tomislava Zlatića.

Posebne pohvale bit će uručene Zdenku Bašiću za ilustracije u knjizi 'Alisa u Zemlji Čudesa' te djeci Područne škole Smiljan iz Smiljana za ilustracije knjige 'Nikola Tesla - izumitelj budućnosti'.

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će priređena izložba finalista u Galeriji Vladimira Nazora, Ilica 163. Izložba će biti otvorena od 25. do 30. listopada, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli nagrade Lice knjige u srijedu, 27. listopada, u 18 sati.