POSLJEDNJI RADOVI

Updikeova zbirka uskoro na policama

10.02.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Zbirka pjesama nedavno preminulog književnika Johna Updikea bit će objavljena u travnju ove godine

Pjesme koje je književnik napisao posljednjih mjeseci života zajedno s radovima nastalim u razdoblju od 2000. godine bit će objavljene u knjizi pod nazivom 'Endpoint and other poems' (Krajnja točka i ostale pjesme). Zbirka će uključiti i pjesmu 'Rekvijem' u kojoj je autor opjevao vlastitu smrt i reakcije okoline koje je predvidio da će izazvati. Američki izdavač knjigu naziva 'snažnim autobiografskim djelom', prenosi BBC.

Iako je pjesme pisao tijekom cijelog života, književnik John Updike ostao je zapamćen prvenstveno po svojoj prozi. Autor kratkih priča, romanopisac, esejist i kritičar smatran je jednom od najvažnijih osoba poslijeratne američke književnosti. Dobitnik je Pulitzerove nagrade za beletristiku, a u svojoj karijeri napisao je više od pedeset knjiga među kojima i romane 'Vještice iz Eastwicka' te 'Udovice iz Eastwicka'.

Osim zbirke pjesama u lipnju ove godine bit će objavljena i zbirka Updikeovih kratkih priča 'My Father's Tears' (Suze moga oca) koja se bavi temama starosti i suočavanja sa smrću.