Književnost NAGRADNJAČA

Dobitnici knjige 'Crvena azaleja'

  • Autor: tportal.hr
  • 28.9.2010 12:07:49
  • 21.9.2010 8:55:55

Mozaik knjiga u rujnu je objavila autobiografski roman kineske spisateljice Anchee Min, koja ga je napisala nakon odlaska u SAD. 'Crvena azaleja' je upečatljivo i iznimno napeto svjedočanstvo o odrastanju i intimnoj agoniji pojedinca u razdoblju Kulturne revolucije Mao Ce Tunga, djelo koje nosi težinu ispovijesti seksualne slobode, koje nije samo literarna činjenica, već i snažna politička poruka. Tportal.hr ovom prilikom poklanja svojim čitateljima tri primjerka knjige

Istodobno iskreni i dirljivi, ovi memoari opisuju njezinu izdvojenost i protuzakonitu ljubav na pozornici kineske Kulturne revolucije. Od njezinog stasanja u Crvenoj gardi do novačenja u snažnu industriju propagandnih filmova gospođe Mao, 'Crvena azaleja' iskreno i vješto istražuje tajnu čulnost u represivnom društvu.

Rođena u Šangaju, u obitelji predanih maoista, Anchee Min je u sedamnaestoj godini prisilno poslana na rad na kolektivno poljoprivredno dobro te se našla u političkom ozračju obilježenom otuđenjem i neprijateljstvom, gdje su joj jedine bliske veze bile pogibeljne i vatrene.

Knjigu su osvojile:

Mirjana Bubalo
Ivančica Sakal
Sandra Grgurić


Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još