ČETIRI ŽENE I MUŠKARAC

Marian Keyes: 'Taj divni muškarac'

04.02.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Knjiga 'Taj divni muškarac' topla je ženska priča s elementima komedije, ali i trilera u kojoj autorica Marian Keyes kroz četiri različite ženske sudbine progovara o karizmatičnom političaru, prisutnom u različitim fazama njihova života

Svi se sjećaju gdje su bili onoga dana kada su čuli da se Paddy de Courcy ženi, ali za četiri žene vijest o vjenčanju karizmatičnog političara bila je posebno značajna.

Stilistica Lola itekako se ima razloga interesirati o njegovom vjenčanju, jer iako je ona njegova djevojka, definitivno nije i buduća nevjesta. Novinarka Grace pak želi čuti pravu priču iza De Courcyjevskih zaruka i sigurna je da je Lola ključna osoba koja bi joj u tome mogla pomoći. Graceina sestra Marnie mogla bi imati odgovor na to pitanje, ali i ona se bori sa svojim duhovima iz prošlosti. Čak niti uz obožavanog muža i dvije divne kćerke ne može se osloboditi sjećanja na svoju prvu ljubav: Paddyja de Courcyja. A njegova buduća supruga Alicia odlučna je u namjeri da bude savršena političarova supruga. Ali poznaje li ona pravog De Courcyja?

Nova knjiga Marian Keyes osvojila je naklonost kritike. Sklonost duhovitosti i lagani dijalozi opsežan su roman učinili jednopoteznim čitalačkim iskustvom.

Marian Keyes međunarodna je spisateljica koja se često ističe kao jedna od najproduktivnijih autorica chick-lita. Iako nije imala namjeru postati spisateljicom, 1995. godine objavila je prvi roman 'Lubenica'. Jedanaest godina i 22 milijuna prodanih knjiga kasnije potpisuje još devet romana. Nagrađivana autorica čije su knjige poput 'Sushi za početnike', 'Lucy Sullivan se udaje' i 'Ima li koga?' prevedene na 32 svjetska jezika živi i radi u Dublinu.