Književnost TURNEJA OD KRKA DO MAKARSKE

Zeland i Sterling gostuju na Brodu knjižari

  • Autor: tportal.hr
  • 20.7.2010 16:08:35
  • 20.7.2010 15:01:33

Brod knjižara - Brod kulture ovogodišnju turneju od Krka do Makarske započinje 31. srpnja, a osim vodećih domaćih pisaca, prvi put u goste dovodi i inozemne književnike

Igor Kralj Na konferenciji za novinare u Booksi govorili su Enes Kišević, Lidija Dujić, Ludwig Bauer, Igor Gerencer i Miro Gavran
U Hrvatsku dolazi jedan od najintrigantnijih ruskih autora, kvantni fizičar Vadim Zeland, poznat po hit seriji knjiga 'Transurfing' koje su objavljene i u Hrvatskoj te poznati američki pisac znanstvene fantastike Bruce Sterling. Uz Zelanda i Sterlinga, Brod knjižara ugostit će i slovensku spisateljicu Vanju Strle, švedskog pisca Richarda Swartza te brojna velika domaća književna imena - Miru Gavrana, Slavenku Drakulić, Sanju Lovrenčić, Enesa Kiševića, Ludwiga Bauera i druge.

Uz domaća i strana književna imena u špici turističke sezone na Jadranu, za sve domaće i strane turiste, Brod knjižara će prvi put ugostiti i kazališnu predstavu 'Veliki svjetski teatar / El gran teatro del mundo' Pedra Calderóna da le Barce u režiji glumca i redatelja Jasmina Novljakovića i Enesa Kiševića. Predstava će se na palubi broda igrati svaku večer.

Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare zaplovit će i pobjednik natječaja za najbolju kratku priču, Robert Roklicer, koji će zajedno s urednikom i redaktoricom zbirke pod nazivom '20 + 1 najbolja priča za ljeto 2010.', Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić predstaviti najbolje kratke priče koje se u njoj nalaze. Javnosti će se također imati priliku predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene u zbirci, a koji će gostovati u nekim od gradova pristaništa.

Ovogodišnji program bit će obogaćen i blues-rock glazbom mlade zagrebačke grupe The Bullfrogs.

Brod knjižara - Brod kulture plovit će od Krka do Makarske, od 31. srpnja do 14, kolovoza, redom: Krk, Cres, Starigrad Paklenica, Pag, Sv. Filip i Jakov, Zlarin, Šibenik, Trogir, Supetar Brač, Vis, Milna Brač, Jelsa Hvar, Vrboska Hvar te Makarska.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još