PRIZNANJE BULWER-LYTTONA

Poljubac skočimiša nagrađen za loše pisanje

01.07.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Rečenicom u kojoj poljubac uspoređuje sa sisanjem vode najžednijeg skočimiša na svijetu, spisateljica Molly Ringle osvojila je nagradu za najlošiju uvodnu rečenicu romana

'Dugačak, proždrljiv poljubac, Ricardo oblizuje i siše Felicityina usta kao da su boca vode na vrhu kaveza, a on najžedniji skočimiš na svijetu', rečenica je koja je autorici romana 'The Ghost Downstairs' donijela nimalo poželjnu nagradu za loše pisanje.

Spisateljica iz Seattlea objavila je na svome blogu da se osjeća prilično smiješno, no da postoje i mnogo gori načini za dobivanje svojih 15 minuta slave. U razgovoru za Seattle Times Ringle je kazala da je inspiraciju za neobičnu metaforu dobila dojeći sina.

Nagrada za najlošiju uvodnu rečenicu romana dodjeljuje se od 1982. u čast Edwardu Georgeu Earlu Bulwer-Lyttonu, autoru slavne rečenice: 'Bila je mračna i olujna noć, kiša je pljuštala u mlazovima – osim povremeno, kada bi je prekidao snažan nalet vjetra koji je meo ulicama (jer u Londonu se zbiva naša priča), klepećući po krovovima i snažno tresući lampe čija se slabašna svjetlost borila s tamom', iz romana 'Paul Clifford' (1830).