ZAGRIJAVANJE U OGRIZOVIĆU

Razumiju li se hrvatski i srpski pisci?

28.05.2010 u 11:51

Bionic
Reading

Jesu li hrvatski i srpski književnici dovoljno dobri, razumijemo li se i želimo li se razumjeti te koliko jedni druge poznajemo, neka su od pitanja na koja će se tražiti odgovor na Zagrijavanju u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića 28. svibnja, s početkom u 20 sati

Gosti svibanjskog Zagrijavanja su Vladimir Arsenić, Rade Jarak, Slađan Lipovec i Vanja Bjelić Pavlović, uz domaćina i moderatora Romana Simića Bodrožića.

Vladimir Arsenić gimnaziju je završio u Zrenjaninu, a Filološki fakultet u Beogradu. Od 2009. redovni je kritičar internetskog portala E-novine.com, a kritike objavljuje i na Booksa.hr. Poeziju je objavljivao u Ulaznici, Mostovima, Pečatu, Betonu i Tisi, a bavi se i prevođenjem s engleskog i hebrejskog.

Književnik Rade Jarak rođen u Dubrovniku 1968. autor je knjiga 'Demon u pari kupaonice', 'Vlak za Bangalore', 'Termiti', 'Crna svila', 'Kiša', 'Sol', 'Duša od krumpira', 'Enciklopedija očaja', 'Pustinje', 'Strašni' i 'Tango'. Osnivač je književnog web portala Knjigomat.

Slađan Lipovec rođen je u Bjelovaru 1972. Objavio je knjigu stihova 'Posljednja topla noć' (u suautorstvu s Evelinom Rudan Denisom Peričićem), te samostalne zbirke pjesama 'Emily Dickinson u mom gradu' i 'Rijeke i mjesečine'. Urednik je i suautor interaktivnog CD-ROM-a Teslin dan. Nagrađivan za poeziju i kratku prozu, izvršni je urednik časopisa za književnost Quorum.

Vanja Bjelić Pavlović
rođena je 1973. godine u Zagrebu. Jedna je od osnivačica Udruge za promicanje kultura Kulturtreger koja 2004. otvara književni klub Booksa. U sklopu Bookse radi na organizaciji i provođenju programa, a od 2007. uređuje portal za književnost www.booksa.hr.